Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη

Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη
Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΜΕΛΙ ATTIKI, Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Από τους κύριους Μετόχους της ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομικής Εταιρείας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Διευθύνουσα Σύμβουλος με τομέα ευθύνης της την Εμπορική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Εξαγωγών της εταιρείας.

Στην εταιρεία άρχισε να εργάζεται μόλις τελείωσε το Λύκειο και παράλληλα με τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). 

Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για πέμπτη τετραετία  και Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος.

Επίσης είναι εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για 6η θητεία και τώρα είναι πρώτη Αντιπρόεδρος.

Είναι μέλος  της ΕΕΔΕ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing. 

Μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Μέλος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου

Μέλος του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου

Μέλος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Τον Μάιο του 2001, επιλέχτηκε και βραβεύτηκε ως μία από τις 40  σημαντικότερες γυναίκες επιχειρηματίες για το έτος 2000 από τον οργανισμό STAR GROUP στο θεσμό  “LEADING WOMEN ENTREPRENEURS OF THE WORLD".

Τον Νοέμβριο του 2017 έλαβε βραβείο επιχειρηματικότητας στο ATHENS BUSINESS WOMEN FORUM που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ.

Eπίσης από τα Who is Who International Awards τον Σεπτέμβριο του 2021 βραβεύτηκε ως WORLD WOMAN LEADER OF TRADE & EXPORTS για την προσφορά της στην Επιχειρηματικότητα, αλλά και για το έργο της στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Mαζί με άλλες επτά γυναίκες επιχειρηματίες δημιούργησαν την εθελοντική ομάδα i for U που ασχολείται με το mentoring και την δικτύωση νέων γυναικών επιχειρηματιών.

Είναι παντρεμένη με τον Λορέντζο Χαζάπη και έχει μία κόρη την Κατερίνα η οποία είναι Διευθύντρια  Διεύθυνσης Λειτουργιών στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ.

Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Γαλλικά.