Χριστίνα Σακελλαρίδη

Χριστίνα Σακελλαρίδη
Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα (Πλάκα). Φοίτησε στη Νομική Αθηνών και στη Faculte De Droite στο Παρίσι. Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του ΔΣ της CPB ASSET MANAGEMENT, καθώς και μέλος του ευρωπαϊκού think tank EURO 50 GROUP. Μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και επί 20ετία Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Επίσης, Αντιπρόεδρος επί 8ετία στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με έδρα το Παρίσι, μέλος ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στον επιχειρηματικό στίβο έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, τόσο ως Πρόεδρος της εξαγωγικής επιχείρησης “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ”, όσο και από τη θέση της Προέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών “INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΕΧ”. Έχει διοργανώσει δεκάδες “Δεκαπενθήμερα Ελληνικών Προϊόντων” σε διεθνείς αλυσίδες του εξωτερικού.

Για το έργο και την προσφορά της, της έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων με “To διάσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κύριο Κάρολο Παπούλια, “Tα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”, από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τα βραβεία “Ευρώπη 2003”, “Γυναίκα της Ευρώπης”, “Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία” και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της απονεμήθηκε ο τίτλος της Πρέσβειρας του ευρωπαϊκού δικτύου Πρεσβευτών για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, κ.ά.