Γρηγόρης Σταματόπουλος

Γρηγόρης Σταματόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α.Ε.

Ο Γρηγόρης Σταματόπουλος είναι ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ιησουιτών Saint – Michel στις Βρυξέλλες με σπουδές σε Επενδύσεις & Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Ρίσκου, σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνή Οικονομικά Επιχειρήσεων και MBA. Έχει επίσης παρακολουθήσει Executive Training στο Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις υψηλής ευθύνης σε εταιρείες όπως η E&Y, PWC, Eurobank, Macoil, κ.α., είναι συνιδρυτής νεοφυούς επιχείρησης αντλώντας κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Έχει επίσης διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering), αναδιοργάνωσης εταιρειών (restructuring),έργων project finance και συγχωνεύσεων και εξαγορών (Μ&Α).

Συμπεριελήφθη στη λίστα του περιοδικού Fortune “40 under 40” το 2015, 2016 και 2018, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.